Είμαστε επιφυλακτικοί.
Ωραία αλλά.

Πράγματι έχει ξεκινήσει η δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινωνίας με την «Νέα τάξη πραγμάτων»
Πράγματι οι κυβερνήσεις στηρίζουν τους ισχυρούς. Τα χρήματα και τα δικαιώματα που δίνουν στους μικρούς είναι για να τους τα πάρουν οι ισχυροί.
Το πρόβλημα το βλέπουμε και στην πόλη μας. Τα πολυκαταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τι κάνουν; Στην αρχή προσλαμβάνουν κόσμο για να ανταπεξέλθουν στους πρώτους πελάτες που θα τα επισπευτούν από περιέργεια και για να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις από τοπική κοινωνία. Ακόμα και για να βοηθήσουν κάποιους πολιτικούς. Φυσικά η τιμές των προϊόντων ξεκινάνε χαμηλές. Αφού γίνει η ζημιά στα μικρά καταστήματα που είναι και ο στόχος τους, τότε έρχονται οι απολύσεις και η αύξηση των τιμών.
Η λύση.
Στηρίξτε τοπικά καταστήματα. (παπούτσι από των τόπο σου)
Ξέρεις ποιος σου το πουλά. Σε εξυπηρετεί όποτε έχεις πρόβλημα. Δεν σε διώχνει από την δουλειά σου. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν σου παίρνει το σπίτι. Γιατί σου κρατά εάν χρειαστεί βερεσέ αλλά δεν χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα τράπεζας. Οι οικογένεια του επίσης εσένα θα προτιμήσει εάν χρειαστεί την υπηρεσία σου.
Ακόμα οι αντιδράσεις για την θρησκεία.
Χαίρομαι που υπάρχουν τόση άνθρωποι για να υποστηρίξουν των χριστιανισμό.
Πράγματι δεν θα υπήρχαν τόση εάν :
1o Δεν βαφτίζονταν από τόσο μικροί. (Χωρίς την θέληση τους δηλαδή)
2o Δεν γινόταν προσηλυτισμός από το σχολείο.
3o Δεν υπήρχαν τόσες κατάρες-εκφοβισμός. (να καείς στην κόλαση)(μόνο από χριστιανό μπορείς να το ακούσεις αυτό)
4o Δεν έβλεπαν τον αρχιεπίσκοπο να στέκετε δίπλα από τον αρχηγό τις δημοκρατίας.
Ίσως ακόμα πολύ από αυτούς που εξοργίζονται εάν είχαν πληροφορηθεί στην ζωή τους έστω για άλλη μια θρησκεία (πραγματική πληροφόρηση) δεν θα μίλαγαν καν για χριστιανισμό.
Στην Ελλάδα το σύμβολο τις πίστης είναι το «ΠΙΣΤΕΥΩ» που διαβάζουμε και στην βάπτιση. Στο σχολείο μας το μαθαίνουν πολύ νωρίς και το έχουμε ξεχάσει μεγαλώνοντας. Το «ΠΙΣΤΕΥΩ» γράφτηκε το 325 μ.Χ. Από ανθρώπους που ζήτησαν την βοήθεια του αγίου πνεύματος. (δεν ξέρουμε εάν τους δόθηκε). (παράδειγμα προσκαλώ τους κυρίους Παπανδρέου κ’ Καραμανλή να διαβάζουν κάθε μέρα το blog μου είναι προσκεκλημένη όχι ότι θα το διαβάζουν)αλλά και να τους δόθηκε η βοήθεια που ζήτησαν ποιος χριστιανός πράττει ότι λέει (διαβάστε εδώ).
Ποιο είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι.
Πώς θα καλούμε αυτό που πιστεύουμε.
Μέσα στην εκκλησία λοιπών πηγάζει το πρόβλημα.

Δεν με ενδιαφέρει τι λέει το ντοκιμαντέρ περί θεού.
Γιατί στο κάτω-κάτω δεν λέει τίποτα. Τους χριστιανούς κατηγορεί και καλά κάνει. Δεν κατηγορεί των Χρηστό που πιστεύω εγώ ούτε των Θεό που πιστεύω.
Και για όσους είναι απιστεί το φωνάζω δυνατά.

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.

0 comments:

Post a Comment